Τελευταία νέα

No image found!

Η μέρα μετά …

Η μέρα μετά …

Αλήθε....

Υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

«Οι Πολίτες της Κορινθίας προχωρούν μπροστά, Ενωμένο....

Η Ώρα της Στρατηγικής Επιλογής

Άρθρο στην εφημερίδα «Πολίτης της Κορινθίας»

 ....

Πρόγραμμα

<<  Ιούλιος 2018  >>
 Δ  Τ  Τ  Π  Π  Σ  Κ 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

perifereia

logo_el

 

logo_ee

 


Μαριλένα Σούκουλη Πανοπούλου Βιλιάλη - Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

Δελτία Τύπου

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΠΑνΕΚ 2014-2020

 

Δεδομένης της μεγάλης ανάγκης ενίσχυσης του ουσιαστικού διαλόγου και όχι των βαρύγδουπων δηλώσεων άνευ ουσίας ώστε να αναπτυχτούν αποτελεσματικές δράσεις και πολιτικές για την ευημερία του τόπου και κυρίως των πολιτών της περιοχής μας, θα ήθελα να καταθέσω τις δικές μας σκέψεις , τους δικούς μας προβληματισμούς και την δική μας πρόταση για το θέμα . 


Καταρχάς θεωρώ ότι το περιφερειακό συμβούλιο θα πρέπει να εξειδικεύσει την μελέτη ώστε να την κουμπώσει με τα δικά μας δεδομένα αλλά κυρίως με τις δικές μας ανάγκες. Γιατί εμείς θέλουμε η Περιφέρεια μας από απλή διοικητική ενότητα , να καταστεί ένας Αναπτυξιακός Πυλώνας που θα προάγει το Νέο Παραγωγικό Πρότυπο της Χώρας .


Εμείς πιστεύουμε ότι για να ανακτηθεί η ανταγωνιστικότητα σε εθνικό επίπεδο θα πρέπει πρώτα να επενδύσουμε στις ιδιαίτερες παραγωγικές δυνατότητες μας , Στον πρωτογενή τομέα και στον τριτογενή τομέα με έμφαση τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την αγροτική παραγωγή, χωρίς μάλιστα τον φόβο ετεροβαρούς ανάπτυξης.


Πριν γνωμοδοτήσουμε ,λοιπόν, επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα , Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 – 2020, οφείλουμε να αναζητήσουμε τα δεδομένα που προκύπτουν από το Στρατηγικό μας Σχεδιασμό ο οποίος μάλιστα που θα όφειλε να κατευθύνει κάθε δράση μας . Εκεί καταγράφονται το όραμα, ο σχεδιασμός και οι δράσεις που θα υλοποιούμε πιστά για τα επόμενα χρόνια. 


Ενώ εδώ έχουμε πάλι θεωρητικά σκευάσματα , χωρίς προοπτική , χωρίς στόχευση που υπάρχουν απλά για να υπάρχουν.


Η δική μας πρόταση για το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Ανταγωνιστικότητας και της Επιχειρηματικότητας είναι καθαρή και αφορά την δημιουργία Κοινής Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας -Επιμελητηρίων. Κύρια στόχευση ,βεβαίως, οι Μικρές και οι πολύ Μικρές Επιχειρήσεις . 
Στο κέντρο αυτής της δράσης η λέξη καινοτομία .

 

Οι καινοτόμες δράσεις θα ξαναδώσουν το στίγμα του Σύγχρονου Ελληνικού Πνεύματος .

Η Καινοτομία που γίνεται δράση , υλοποιήσιμη , σε ένα σταθερό και ξεκάθαρο

νομοθετικό , φορολογικό και διατραπεζικό καθεστώς όπου η Ποιοτική Εργασία απέναντι στη Φθηνή Εργασία θα είναι η στρατηγική μας επιδίωξη . 


Παράδειγμα: 30ευρω μισό κιλό πουλιέται λάδι του Νομού μας σε ξένη αγορά. Αυτό σημαίνει υπεραξία για τους όλους και κυρίως τους αγρότες μας που δεν χρειάζεται να ξεπουλούν τα προϊόντα τους σε εξευτελιστικές τιμές . Στοχεύουμε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα . 


Η ποιότητα όμως πρέπει να συνοδεύεται από το σωστό branding .

Δικός μας κυρίαρχος στόχος είναι να οδηγηθούμε σε μια αυτοτροφοδοτούμενη αναπτυξιακή δύναμη , ειδικά της μεσαίας τάξης , χωρίς ομηρίες.


Να προχωρήσουμε σε ένα στοχευόμενο σύστημα ενισχύσεων με βάση τη καινοτομία , την έρευνα και να επενδύσουμε σε ανθρώπινο δυναμικό που είναι και το συγκριτικό μας πλεονέκτημα . 


Εάν αυτά υπήρχαν στις μελέτες θα ήμασταν μαζί σας αλλά δεν στηρίζουμε μελέτες που ο στόχος τους είναι απλά και μόνο να γραφούν να διανεμηθούν και εύκολα να ξεχαστούν.

 

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΣΟΥΚΟΥΛΗ 
Περιφερειακή Σύμβουλος
Ειδική Αγορήτρια Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας
Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου

Θα ήθελα να απευθυνθώ προς τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μου, με λόγια ευγνωμοσύνης και συγκίνησης για την τιμή που μας έκαναν, στην Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία , στην Κορινθία.

Απέναντι σε ένα εχθρικό παραγοντικό, παρασιτικό και οπαδικό περιβάλλον δεν δείλιασαν, αντιστάθηκαν.

Οι πολίτες της Κορινθίας ήμασταν ενωμένοι και δώσαμε ένα ηχηρό μήνυμα σε αυτούς που  μας θεωρούν δεδομένους, άβουλους και έτοιμους να πούμε Ναι σε όλα και για Όλα .  

Η Κορινθία δεν υποκύπτει και η Κοινωνία της Εργασίας στο τέλος θα επικρατήσει.

Ευχαριστώ τον Γιώργο τον Δέδε για την εμπιστοσύνη του . Ευχαριστώ τους συνυποψήφιους μου για το Ήθος και την αγωνιστικότητα τους.  

Ήταν τιμή μου να στέκομαι δίπλα τους.

Η Κορινθία θα περάσει μπροστά, η μάχη συνεχίζεται ακόμα πιο δυνατά, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και τόλμη.

Θα τα καταφέρουμε να φέρουμε την αξιοπρέπεια στα πρόσωπα των ανθρώπων μας.

Θα τα καταφέρουμε να φέρουμε την Κορινθία στο Προσκήνιο.

Ευχαριστώ τους πολίτες της Κορινθίας για την ανιδιοτελή Αγάπη και Εμπιστοσύνη τους .

Θα ήθελα να τους πω ότι Εγώ από αυτούς προέρχομαι, σε αυτούς μονό λογοδοτώ και από αυτούς θα κρίνομαι.

Αυτή η σχέση κρατάει χρόνια και παραμένει και θα παραμένει ανέπαφη γιατί απλά είναι ειλικρινής  .          

Φίλες και Φίλοι,

Είμαι πραγματικά χαρούμενη και σας ευχαριστώ από καρδιάς για την παρουσία σας. H παρουσία σας εδώ αποτελεί μήνυμα Ελπίδας και Ενότητας.

Μια Κορινθιακή απάντηση Ομοψυχίας  σε όλους  αυτούς που μας θέλουν στο περιθώριο της Προόδου, χωρισμένους από  ιδεολογικές αγκυλώσεις του παρελθόντος και μαντρωμένους στους παραγοντικούς στάβλους τους. Αλλά οι Κορίνθιοι δεν είμαστε κοπάδι, είμαστε πνεύματα ελεύθερα, άνθρωποι αξιοπρεπείς που δεν σκύβουν εύκολα το κεφάλι σε μεγαλομανείς παραγοντικές επιδιώξεις.

 Μπροστά στα οξυμένα προβλήματα του Τόπου μας σπάμε τα κομματικά στεγανά και τους λέμε ότι όποια και εάν είναι η ιδεολογική μας τοποθέτηση εμείς ποτέ δεν θα γίνουμε εκπρόσωποι ούτε του απολιτικού ΝΑΙ σε Όλα, ούτε του Δογματικού ΟΧΙ σε ΟΛΑ. Εμείς εκπροσωπούμε μόνο τους πολίτες που μας εμπιστεύονται, σε αυτούς λογοδοτούμε και από αυτούς κρινόμαστε Χωρίς Εκπτώσεις και προσωπικούς πολιτικούς υπολογισμούς.

Και ξέρετε γιατί, γιατί Η Κορινθία είναι πάνω από όλους και από όλα.

Γιατί Η Κορινθία μας Ενώνει

και το όνειρο μας να εργαστούμε, ώστε να την δούμε στην Κορυφή της Προόδου μας παρακινεί να προχωρούμε μπροστά .

 

 

Φίλες και Φίλοι,

Το κύμα της Ελπίδας για την Κορινθία μας θέριεψε,

από τον Σχοίνο μέχρι την Αρχαίο Φενεό και τα Μαύρα Λιθάρια μέχρι τους Αγίους Θεοδώρους σε κάθε γωνιά που επισκεφτήκαμε στη Κορινθία μας και σήμερα στην Κόρινθο είμαι πλέον σίγουρη ότι την Κυριακή θα σκεπάσει τον Παρασιτισμό, τον Οπαδισμό και τον Παραγοντισμό που οδήγησαν τον Τόπο μας και τους ανθρώπους του στην αναξιοπρέπεια και τον ευτελισμό

Αφήνουμε πίσω μας, όλους αυτούς που δρουν ακόμα και σήμερα σαν να μην  συνέβη τίποτα  στην ελληνική κοινωνία.

Τους αφήνουμε στη ζοφερή αδιαφάνεια τους αλλά και στην αντιδημοκρατική μεγαλομανία τους και περνάμε μπροστά με πάθος και λογισμό. 

 

Φίλες και Φίλοι,

 Η Κορινθία μας Χρειάζεται επιτακτικά  ένα  Σύγχρονο όραμα Αναγέννησης,  ένα αποτελεσματικό στρατηγικό σχέδιο δράσης, αλλά κυρίως χρειάζεται τα κατάλληλα πρόσωπα για να αντιμετωπίσουμε τα τεράστια προβλήματα της. Να αντιμετωπίσουμε κυρίως τη φτώχεια και την ανεργία.

Για να βγουν από το καθεστώς της ανέχειας ολόκληρες πληθυσμιακές ομάδες του Τόπου μας.

 Για να σταματήσει η αιμορραγία των νέων μας που φεύγουν για το εξωτερικό.

Να βρουν δουλειά τα παιδιά μας εδώ, στην Κορινθίας μας.   

Εμείς έχουμε και όραμα για την Κορινθία της Προόδου, Αποτελεσματικό Σχέδιο, αλλά και κυρίως το ανθρώπινο δυναμικό  για να πετύχουμε την μεγάλη Αναπτυξιακή Μεταστροφή.

 

 

Πρώτο βήμα - Αλληλεγγύη.

 Στρέφουμε το βλέμμα μας πρώτα από όλα στους ανθρώπους μας που παλεύουν για την επιβίωση τους.

Προχωρούμε στην «Δημιουργία ενός Πρότυπου Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης»  για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των συμπολιτών μας, είτε σε θέματα σίτισης, είτε σε θέματα στέγασης, είτε σε θέματα ιατροφαρμακευτικής  και νομικής κάλυψης, υποστηρίζοντας φυσικά το συντονισμό ολοκληρωμένων δράσεων που ήδη επιτελούνται με ιδιαίτερη ευαισθησία  από την Εκκλησία μας και από το Κοινωνικό Ιατρείο, τα Βοήθεια στο Σπίτι και τα Κοινωνικά Παντοπωλεία.

Διότι, κυρίες και κύριοι, η αξία της προσφοράς δεν είναι μόνο δηλωτικό του πολιτισμικού αξιακού  μας συστήματος, αλλά είναι και πηγή για κάθε αναπτυξιακή προοπτική.

   

Δευτερο Βήμα  - Ανάπτυξη.  

Η Επωνυμία «Κορινθία» μετατρέπεται σε συνώνυμο ενός Τουριστικού και Πολιτισμικού Πόλου Ανθρωπισμού και Αισθητικής.

Από τη ριζική ανάπλαση της περιοχής του  Ισθμού ως Σύμβολο Αρχιτεκτονικής Αφύπνισης έως την μετατροπή της παραλιακής μας ακτογραμμής στην ομορφότερη θεματική ζώνη τεχνών, πολιτισμού και αναψυχής.

Από το Φράγμα του Ασωπού που μετατρέπεται σε Σύμβολο Αναγέννησης του αγροτικού και τουριστικού παραγωγικού μας μοντέλου βασιζόμενο στην Ποιότητα για να μπορούμε να μιλάμε για τη δημιουργία οικονομικής υπεραξίας, τόσο των αγροτών μας, όσο και των επιχειρηματιών της ευρύτερης περιοχής ως την περαιτέρω ανάδειξη του ορεινού μας όγκου ως Σύμβολου φυσικού κάλλους και αρμονίας δίπλα στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας.

 

 

Φίλες και Φίλοι,

Όλα αυτά θα κληθεί να τα υλοποιήσει μια ομάδα ανθρώπων όπως είναι οι συνυποψήφιοι μου στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ που διακρίνονται στις τοπικές μας κοινωνίες για το ήθος τους, την εντιμότητα και την αποτελεσματικότητα τους.

 Και θέλω να πω δημόσια ότι πιστεύω ακράδαντα ότι το ψηφοδέλτιο μας στην Κορινθία αποτελεί μια πρόταση Δημιουργίας μοναδική στα ιστορικά δεδομένα της τοπικής αυτοδιοίκησης στον Τόπο μας, όπου η φρεσκάδα συναντάει την εμπειρία, η δημιουργικότητα συναντάει την τεχνογνωσία και όλοι μαζί ενωμένοι με ισοτιμία και αλληλοσεβασμό είμαστε έτοιμοι την Κυριακή να αναλάβουμε την Ευθύνη να συνδημιουργήσουμε μαζί σας .

Φίλες και Φίλοι την Κυριακή,

Σας καλώ  να δώσουμε ενωμένοι ένα ηχηρό Κορινθιακό μήνυμα  Ελπίδας και Ενότητας προς όφελος όλων των πολιτών της Πελοποννήσου.

Σας καλώ να γίνουμε εμείς οι φορείς της αλλαγής που ονειρευόμαστε για τον Τόπο μας.

Σας καλώ να βάλουμε την Κορινθία εκεί πού της αξίζει στην Πρώτη θέση στην Καρδιά μας.

Σας καλώ να δώσουμε την ευκαιρία στον Κορίνθιο Συμπολίτη μας, τον Γιώργο τον Δέδε να ηγηθεί της προσπάθειας μας προς όφελος όλων των Πελοποννησίων.     

Η πίστη μου ήταν, είναι και θα είναι πάντα ακλόνητη.

ΝΑΙ θα τα καταφέρουμε και η Κοινωνία της Εργασίας θα επικρατήσει έναντι της Κοινωνίας του Παρασιτισμού.

 Σας ευχαριστώ από τα βάθη της  ψυχής μου.

Σας  ευχαριστώ για την αγάπη σας όλα αυτά τα χρόνια.         

«Η Κορινθία είναι το Σπίτι μας και αξίζει τον σεβασμό όλων». 

Ποτέ ξανά η Κορινθία στο Περιθώριο

Η εποχή για γενικόλογες διακηρύξεις προθέσεων έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Τα τελευταία  χρόνια εξαιτίας της ανεξέλεγκτης κοινωνικό-οικονομικής κρίσης, ως αποτέλεσμα ανεπαρκούς πολιτικής καθοδήγησης, ολόκληρες πληθυσμιακές ομάδες βρέθηκαν, από την μια στιγμή στην άλλη,  στο πνιγηρό καθεστώς της ανασφάλειας και της αναξιοπρέπειας. Παρόλαυτα κάποιοι συνεχίζουν να  διεκδικούν «περίτρανες νίκες» και «λαμπερά τρόπαια» προς όφελος της αχόρταγης μεγαλομανίας τους. Ξεχνούν φυσικά ότι η σκληρή πραγματικότητα, σίγουρα όχι για αυτούς, αλλά για τους περισσότερους δεν προσφέρεται πλέον για ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις υπό το βλέμμα εκστασιασμένων οπαδών με πολύχρωμα κασκόλ .

Εκεί έξω στις γειτονιές μας, στα σπίτια μας, στην Κορινθία μας υπάρχουν συνάνθρωποι μας, ιδιαίτερα νέοι και  γυναίκες, πού συνθλίβονται από την αδυναμία εξασφάλισης των βασικών αγαθών επιβίωσης. Εκεί έξω στις γειτονιές μας, στα σπίτια μας, στην Κορινθία μας υπάρχουν παιδιά πού είναι ανεμβολίαστα διότι το δημόσιο σύστημα υγείας μας αδυνατεί να μεριμνήσει, ως όφειλε. Εκεί έξω στις γειτονιές μας, στα σπίτια μας, στην Κορινθία μας υπάρχει το μέλλον της χώρας μας που μας αποχαιρετά καθημερινά αναζητώντας την ευκαιρία για δημιουργία και αξιοκρατία σε άλλους τόπους μακρινούς .      

Αυτοί οι συμπολίτες μας δεν θα μας χαρίσουν πλέον την προσοχή τους στα γραπτά μας διότι η κάθε μέρα τους, είναι αγώνας επιβίωσης.

Απευθυνόμαστε όμως σε όλους υπόλοιπους πολίτες που μπορούν να προσφέρουν το δικό τους  υστέρημα Αγάπης και Αλληλεγγύης ώστε να καταστεί η Πελοπόννησος Νησίδα Ανθρωπισμού και η Κορινθία Πύλη Πολιτισμού.

Ως Πελοποννησιακή Συνεργασία θα πρωτοστατήσουμε στην δημιουργία ενός «Προτύπου Κοινωνικού Ταμείου Αλληλεγγύης» σε συνεργασία με  τους αρμόδιους φορείς τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό με σκοπό την εύρεση χρηματοδοτικών πόρων προς αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των συμπολιτών μας είτε σε θέματα σίτισης είτε σε θέματα στέγασης είτε σε θέματα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης. Οι πόροι θα διατεθούν για την ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού στρατηγικού σχεδιασμού κοινωνικής συνοχής καθώς και στον συντονισμό ολοκληρωμένων δράσεων που ήδη επιτελούνται με ιδιαίτερη ευαισθησία  από την Εκκλησία μας και από δομές όπως το Κοινωνικό Ιατρείο, το Βοήθεια στο Σπίτι και τα Κοινωνικά Παντοπωλεία.

Η διοίκηση και η διαχείριση του Ταμείου θα είναι στα χέρια διακεκριμένων Κορίνθιων με ανάλογη εμπειρία και κατάρτιση, χωρίς την συμμετοχή κανενός αρμόδιου κρατικού η αυτοδιοικητικού φορέα, με πλήρη διαφάνεια και απολογισμό πεπραγμένων απέναντι στην Κοινωνία των Πολιτών. Όλοι μαζί οφείλουμε να είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια να σηκώσουμε το ιστορικό βάρος απέναντι στον Τόπο μας.

Είναι ζήτημα Τιμής για εμάς τους Κορίνθιους.      

Η Κορινθία, για λόγους που μόνο ο ίδιος ο κ. Περιφερειάρχης γνωρίζει, αφέθηκε στο κενό χωρίς κανένα δίχτυ προστασίας ούτε καν για τις πιο ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας.        

Στην Δημοκρατία όμως η ώρα του απολογισμού έρχεται για όλους και η επιλογή των πολιτών της Κορίνθιας, είμαι σίγουρη ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ ξανά και σε κανέναν, να θέσει την Κορινθία μας στο περιθώριο.   

                            « Η Κορινθία είναι το Σπίτι μας και αξίζει τον σεβασμό όλων»

             

Μια διαφορετική Ματιά

Όταν πριν από κάποια χρόνια με ρώτησαν κάποιοι φίλοι, τι θέλει μια γυναίκα στο χώρο της ενεργής συμμετοχής στα κοινά θυμάμαι ότι είχα την αίσθηση ότι κάποιοι θεωρούσαν ως φυσικό τους χώρο το πεδίο λήψης αποφάσεων για εμάς χωρίς εμάς. Μερικά χρόνια αργότερα μπορώ πλέον να σας διαβεβαιώσω ότι η γυναικεία ματιά χωρίς να είναι απαραίτητα καλύτερη ή χειρότερη σίγουρα είναι διαφορετική.

Αυτό δεν είναι τυχαίο διότι η σύγχρονη κοινωνική ζωή μας καλεί ως γυναίκες, ως μητέρες, ως σύζυγοι αλλά και ως εργαζόμενες να επιτελούμε ρόλους πολύπλοκους και απαιτητικούς πολλές φορές χωρίς καμία αναγνώριση ιδιαίτερα θεσμική. Και όμως είμαστε εκεί, να φέρνουμε ισορροπία στις σχέσεις μας, στα σπίτια μας, στην εργασία μας. Να προσφέρουμε με την δημιουργικότητα μας, μια ματιά καθαρή και ουσιαστική στα ζητήματα που μας απασχολούν. Ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που ζούμε καλούμαστε  να σταθούμε ακόμα πιο σθεναρά δίπλα στους αγαπημένους μας και να κρατήσουμε άθικτη την συνοχή κοινωνικού συνόλου.

Είμαι πεπεισμένη ότι όλα τα παραπάνω, μας κάνουν εξίσου ικανές να συμμετέχουμε ενεργά και στα γεγονότα που αφορούν τις ζωές μας, τις ζωές των συνανθρώπων μας χωρίς να μπαίνουμε στην παγίδα της  κυνικότητας και των μικροεγωισμών διότι έχοντας νιώσει την μεγαλύτερη αίσθηση δημιουργίας γνωρίζουμε την αξία του σεβασμού στην ανθρώπινη ύπαρξη ως απαράβατη αρχή σε κάθε μορφή δράσης μας.    

Σας καλώ να γίνουμε όλες μαζί οι φορείς της διαφορετικής ματιάς που τόσο έχει ανάγκη ο Τόπος μας, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, με το βλέμμα στραμμένο στην Ελπίδα, για την Κορινθία των Ονείρων μας.                                     

Με τους καλυτέρους οιωνούς και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού ξεκίνησαν οι προεκλογικές περιοδείες της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Μαριλένας Σούκουλη με τον συνδυασμό "Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία" στο νομό. Η κυρία Σούκουλη, χτες, πρώτη μέρα της περιοδείας της, επισκέφτηκε μαζί με περιφερειακούς συμβούλους τις περιοχές της ανατολικής Κορινθίας και του παραλιακού Σαρωνικού.

Ικανοποιημένοι οι κάτοικοι της Γκούρας απο την υλοποίηση των δεσμεύσεων - Κατήγγειλαν την αδιαφορία Τατούλη - Στα χωριά Στυμφαλίας και Φενεού περιόδευσε η Μαριλένα Σούκουλη

Σε μια από τις περιοχές του νομού που είναι ιδιαίτερα αγαπητή, στην ορεινή Κορινθία, βρέθηκε το Σαββατοκύριακο η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό "Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία" Μαριλένα Σούκουλη, ενώ στην Γκούρα το παρών έδωσε και ο υποψήφιος περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού Γιώργος Δέδες.

Τα ζητήματα των υποδομών (βελτίωση και συντήρηση δρόμων) και τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής συζήτησε με τους κατοίκους η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας με τον συνδυασμό "Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία"

Στις περιοχές της Σολυγείας περπάτησαν την Τετάρτη, η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας με τον συνδυασμό "Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία", Μαριλένα Σούκουλη και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας ήταν το Ρητό, όπου η κυρία Σούκουλη συζήτησε με τους κατοίκους για τα προβλήματα της περιοχής. Βασικό, όσο και καθολικό, αίτημα των κατοίκων αναδείχτηκε η ανάγκη διαπλάτυνσης, βελτίωσης και συντήρησης του κύριου δρόμου που συνδέει το χωριό με τον υπόλοιπο νομό, αλλά και η χάραξη περισσότερων δασικών δρόμων.

«Το Κύμα της Ελπίδας μεγαλώνει καθημερινά στην Κορινθία»

Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς τους πολίτες της Κορινθίας μας, για την  υποδοχή και την ζεστασιά με την οποία αγκαλιάζουν την προσπάθεια της ομάδας μας, της  Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας. Σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, που επισκεπτόμαστε να ακούσουμε τις αγωνίες και τα προβλήματα σας, συναντάμε ένα τεράστιο κύμα αποδοχής που κάθε μέρα θεριεύει ολοένα και περισσότερο. Θα ήθελα να δεσμευτώ ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, τις μικρές ανθρώπινες ιστορίες σας  που μας κάνουν ακόμα πιο επίμονους και αποφασιστικούς να βρούμε λύσεις που θα σέβονται την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια κάθε πολίτη χωρίς εξαιρέσεις. Ερχόμαστε Εμείς σε Εσάς με ανοιχτή καρδιά, ανοιχτό μυαλό και χωρίς κανένα προαπαιτούμενο και ελπίζουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά για να κάνουμε το Όραμα μας για την Κορινθία της Προόδου, πραγματικότητα. Να μεγαλώσουμε το Κύμα της Ελπίδας.     

«Κάθε χωριό, κάθε γειτονιά, κάθε πόλη της Κορινθίας είναι το Σπίτι μας και αξίζει το Σεβασμό όλων.»     

Σας Ευχαριστώ από καρδιάς για την Εμπιστοσύνη σας»

         

 

 

                        Μαριλένα Σούκουλη

                                                                 Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας          Με το Συνδυασμό Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία- Πράξη Ανάπτυξης

Η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας του συνδυασμού "Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία - Πράξη Ανάπτυξης", Μαριλένα Σούκουλη θα βρίσκεται την Τρίτη 6 Μαΐου, από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι στα γραφεία του συνδυασμού (Εθνικής Αντίστασης 13, πρώτος όροφος), προκειμένου να συνομιλήσει με πολίτες και φορείς για ζητήματα που τους απασχολούν.

Σελίδα 1 από 2

Video

Επίκαιρα

 • Βιογραφικό Σημείωμα CV
    Σούκουλη Βιλιάλη Μαρία Ελένη Βιογραφικό σημείωμα     Προσωπικές Πληροφορίες     Όνομα Πατρός Όνομα Μητρός Ημερομηνία γέννησης Τόπος γέννησης Διεύθυνση κατοικίας    εργασίας Τηλέφωνο Τηλ. εργασίας / FAX…
  Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2017 22:50 Διαβάστηκε 23036 φορές
 • Απολογισμός
  Απολογισμός Υιοθετώντας το ρητό που αναφέρει ότι η επανάληψη είναι η μητηρ πάσης μαθήσεως .... θα επαναλάβω  την μεγάλη ανάγκη της ενίσχυσης  ουσιαστικού διαλόγου, συλλογικότητας και συμμετοχικότητας  και όχι  βαρύγδουπων δηλώσεων………
  Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2017 22:46 Διαβάστηκε 212 φορές Διαβάστε περισσότερα...
 • Η δικαίωση δύο χρόνια μετά για τη Μαριλένα Σούκουλη
  Η δικαίωση δύο χρόνια μετά για τη Μαριλένα Σούκουλη Ενώ όλα ξεκίνησαν ονειρικά για τους παρευρισκόμενους δημάρχους στην εισήγηση της Μαριλένας Σούκουλη για τον αγώνα ενάντια στην ΤΕΡΝΑ και για το επαναστατικό πνεύμα που τους χαρακτηρίζει, φτάνοντας μάλιστα να…
  Συντάχθηκε στις Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2016 19:50 Διαβάστηκε 218 φορές
 • Ένα πραγματικό παραμύθι
  Ένα πραγματικό παραμύθι Ένα πραγματικό παραμύθι   Μόλις περάσαμε το κατώφλι του νέου έτους.  Όλοι προσπαθήσαμε να προσφέρουμε στα οικεία μας πρόσωπα μια σταγόνα θαλπωρής . Ιδιαίτερα, δε ,  στα παιδιά μας. Και…
  Συντάχθηκε στις Κυριακή, 10 Ιανουάριος 2016 10:25 Διαβάστηκε 11642 φορές
 • ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΠΑνΕΚ 2014-2020
  ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΠΑνΕΚ 2014-2020   Δεδομένης της μεγάλης ανάγκης ενίσχυσης του ουσιαστικού διαλόγου και όχι των βαρύγδουπων δηλώσεων άνευ ουσίας ώστε να αναπτυχτούν αποτελεσματικές δράσεις και πολιτικές…
  Συντάχθηκε στις Τρίτη, 04 Νοέμβριος 2014 19:19
  Ετικέτες: ΣΜΠΕ ΕΠΑνΕΚ
  Διαβάστηκε 648 φορές

Ευθύνη

 

logo_xp

logo_efthimio

 

OptiWeb Soloutions