Τελευταία νέα

No image found!

Η μέρα μετά …

Η μέρα μετά …

Αλήθε....

Υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

«Οι Πολίτες της Κορινθίας προχωρούν μπροστά, Ενωμένο....

Η Ώρα της Στρατηγικής Επιλογής

Άρθρο στην εφημερίδα «Πολίτης της Κορινθίας»

 ....

Πρόγραμμα

<<  Οκτώβριος 2018  >>
 Δ  Τ  Τ  Π  Π  Σ  Κ 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

perifereia

logo_el

 

logo_ee

 Ο Γιώργος Δέδες έκανε όλα όσα υποσχέθηκε

Ικανοποιημένοι οι κάτοικοι της Γκούρας απο την υλοποίηση των δεσμεύσεων - Κατήγγειλαν την αδιαφορία Τατούλη - Στα χωριά Στυμφαλίας και Φενεού περιόδευσε η Μαριλένα Σούκουλη

Σε μια από τις περιοχές του νομού που είναι ιδιαίτερα αγαπητή, στην ορεινή Κορινθία, βρέθηκε το Σαββατοκύριακο η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό "Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία" Μαριλένα Σούκουλη, ενώ στην Γκούρα το παρών έδωσε και ο υποψήφιος περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού Γιώργος Δέδες.

Και δεν είναι τυχαίο, ασφαλώς, που και οι δύο αυτοδιοικητικοί έγιναν δεκτοί, με ενθουσιασμό. Γιατί και στις δύο αυτές περιοχές, τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει πολλές και σημαντικές παρεμβάσεις όχι μόνο σε έργα υποδομής, όπως οι οδικοί άξονες, αλλά και σε έργα ανάπτυξης όπως ο αναδασμός στον κάμπο του Φενεού.

Η Μαριλένα Σούκουλη στις ομιλίες της στα χωριά της περιοχής αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που έγιναν στην περιοχή τα 3,5 τελευταία χρόνια, κατά τη διάρκεια της θητείας του Γιώργου Δέδε ως αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας.

Το πρώτο από τα έργα που είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο, αφορά το έργο των τριών εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τη συντήρηση και βελτίωση του δρόμου Κιάτο-Σούλι-Καρτέρι. "Πρόκειται για ένα έργο αιχμής στον τομέα των συντηρήσεων των Επαρχιακών Οδών του Νομού, που το κατέστησαν αναγκαίο τα χρονίζοντα προβλήματα και οι κακοτεχνίες που παρουσίαζε", τόνισε η Μαριλένα Σούκουλη και συνέχισε. 

"Το δεύτερο έργο αποτελεί μια μεγάλη προσωπική δικαίωση του Γιώργου Δέδε, γιατί για να το επιτύχει αναγκάστηκε να έρθει σε σύγκρουση ακόμα και με το Ελεγκτικό Συνέδριο. Μιλάμε για τον δρόμο Λαύκα-καστανιά-Διάσελο, το οποίο οι κάτοικοι της ορεινής Κορινθίας περίμεναν επί 32 ολόκληρα χρόνια να ολοκληρωθεί. Παρότι την ολοκλήρωση αυτού του έργου την είχαν υποσχεθεί πολλοί πολιτικοί και παράγοντες κανείς δεν τήρησε τον λόγο του. Αντίθετα, το σοβαρό έργο αυτό πέτυχε να ολοκληρώσει με μεθοδικότητα , σοβαρότητα και επίμονη εργασία ως αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας ο Γιώργος Δέδες, πετυχαίνοντας να ενταχθεί σε δημοπράτηση τον Μάρτιο του 2013 και μάλιστα από ίδιους πόρους της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας...".

Πολύ κοντά σε συμβασιοποίηση -και πάλι απο ίδιους πόρους- είναι το έργο στον επαρχιακό δρόμο Σιβύστα - Λούζι - όρια νομού, ενώ αναφέρθηκαν και μικρότερα έργα και παρεμβάσεις στον δρόμο Κιάτο-Σούλι-Γκούρα-Φενεός.

Η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας αναφέρθηκε και στα αρδευτικά έργα που έχουν γίνει από αξιοποίηση των γεωτρήσεων από τον Γιώργο Δέδε.

Γκούρα: Λίμνη Δόξα και Αναδασμός
Ξεχωριστό κεφάλαιο στην τοποθέτηση των δύο αυτοδιοικητικών στην Γκούρα είχαν δύο θέματα.

Το πρώτο αφορούσε τη δέσμευση για την αξιοποίηση των αποθεμάτων νερού που συγκεντρώνονται στην λίμνη Δόξα, όχι μόνο ως φυσιολατρικό - τουριστικό προορισμό, αλλά και η μετατροπή της σε λειτουργικό κομμάτι των αγροτικών εκμεταλλεύσεων της ευρύτερης περιοχής.
Η Μαριλένα Σούκουλη, ωστόσο, επέστησε την προσοχή ώστε αυτή η αξιοποίηση της λίμνης να γίνει χωρίς να κινδυνεύσει να "στεγνώσει". "Για να το επιτύχουμε αυτό είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε σε μελέτη αξιοποίησης γεωτρήσεων στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίες θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά με τα αρδευτικά κανάλια...".  

Το δεύτερο αποτελεί μία απο τις πιο σημαντικές στιγμές στην θητεία του Γιώργου Δέδε. Πρόκειται για το σχεδιασμό του αναδασμού στον κάμπο του Φενεού, ένα έργο που πρωτοποριακά, για όλη την Ελλάδα, ξεκίνησε ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας στη θητεία του ως αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας.

Ενδεικτικό της πολύ καλής σχέσης που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των κατοίκων της Γκούρας και του Γιώργου Δέδε είναι και το γεγονός ότι στο σύντομο καλωσόρισμά του, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γκούρας Παναγιώτης Φιακάς είπε πως ο υποψήφιος περιφερειάρχης πραγματοποίησε όλες τις δεσμεύσεις του, απέναντι στους κατοίκους της περιοχής.   

 

Κατήγγειλαν την αδιαφορία Τατούλη στα χωριά των Τρικάλων
Στα χωριά των Τρικάλων, οι κάτοικοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το οδικό δίκτυο στον άξονα Ξυλόκαστρο - Τρίκαλα - Ζήρεια και παράλληλα, κατήγγειλλαν την αδιαφορία του απερχόμενου περιφερειάρχη. Η Μαριλένα Σούκουλη ενημέρωσε για την ολοκλήρωση της μελέτης που έκανε η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και -προσωπικά- ο Γιώργος Δέδες για την συντήρηση αυτού του δικτύου. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, με την μελέτη να έχει κατατεθεί για έγκριση στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Συνολικότερα, η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης έκανε λόγο για επιτακτική ανάγκη αξιοποίησης των κονδυλίων της νέας Προγραμματικής Περιόδου, στην κατεύθυνση της τουριστικής προβολής της περιοχής με ολοκληρωμένους θεματικές και εναλλακτικές παρεμβάσεις. Στόχος θα είναι να σταματήσουν οι αποσπασματικές παρεμβάσεις στην περιοχή, αλλά να λειτουργήσουν ως ολοκληρωμένες παρεμβάσεις ώστε να ενισχυθεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η  Κορινθία να λειτουργήσει όχι μόνο ως χειμερινός προορισμός, αλλά και ως ορεινός..."   

Video

Επίκαιρα

 • Βιογραφικό Σημείωμα CV
    Σούκουλη Βιλιάλη Μαρία Ελένη Βιογραφικό σημείωμα     Προσωπικές Πληροφορίες     Όνομα Πατρός Όνομα Μητρός Ημερομηνία γέννησης Τόπος γέννησης Διεύθυνση κατοικίας    εργασίας Τηλέφωνο Τηλ. εργασίας / FAX…
  Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2017 22:50 Διαβάστηκε 23009 φορές
 • Απολογισμός
  Απολογισμός Υιοθετώντας το ρητό που αναφέρει ότι η επανάληψη είναι η μητηρ πάσης μαθήσεως .... θα επαναλάβω  την μεγάλη ανάγκη της ενίσχυσης  ουσιαστικού διαλόγου, συλλογικότητας και συμμετοχικότητας  και όχι  βαρύγδουπων δηλώσεων………
  Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2017 22:46 Διαβάστηκε 202 φορές Διαβάστε περισσότερα...
 • Η δικαίωση δύο χρόνια μετά για τη Μαριλένα Σούκουλη
  Η δικαίωση δύο χρόνια μετά για τη Μαριλένα Σούκουλη Ενώ όλα ξεκίνησαν ονειρικά για τους παρευρισκόμενους δημάρχους στην εισήγηση της Μαριλένας Σούκουλη για τον αγώνα ενάντια στην ΤΕΡΝΑ και για το επαναστατικό πνεύμα που τους χαρακτηρίζει, φτάνοντας μάλιστα να…
  Συντάχθηκε στις Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2016 19:50 Διαβάστηκε 212 φορές
 • Ένα πραγματικό παραμύθι
  Ένα πραγματικό παραμύθι Ένα πραγματικό παραμύθι   Μόλις περάσαμε το κατώφλι του νέου έτους.  Όλοι προσπαθήσαμε να προσφέρουμε στα οικεία μας πρόσωπα μια σταγόνα θαλπωρής . Ιδιαίτερα, δε ,  στα παιδιά μας. Και…
  Συντάχθηκε στις Κυριακή, 10 Ιανουάριος 2016 10:25 Διαβάστηκε 11602 φορές
 • ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΠΑνΕΚ 2014-2020
  ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΠΑνΕΚ 2014-2020   Δεδομένης της μεγάλης ανάγκης ενίσχυσης του ουσιαστικού διαλόγου και όχι των βαρύγδουπων δηλώσεων άνευ ουσίας ώστε να αναπτυχτούν αποτελεσματικές δράσεις και πολιτικές…
  Συντάχθηκε στις Τρίτη, 04 Νοέμβριος 2014 19:19
  Ετικέτες: ΣΜΠΕ ΕΠΑνΕΚ
  Διαβάστηκε 638 φορές

Ευθύνη

 

logo_xp

logo_efthimio

 

OptiWeb Soloutions