Τελευταία νέα

No image found!

Η μέρα μετά …

Η μέρα μετά …

Αλήθε....

Υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

«Οι Πολίτες της Κορινθίας προχωρούν μπροστά, Ενωμένο....

Η Ώρα της Στρατηγικής Επιλογής

Άρθρο στην εφημερίδα «Πολίτης της Κορινθίας»

 ....

Πρόγραμμα

<<  Οκτώβριος 2018  >>
 Δ  Τ  Τ  Π  Π  Σ  Κ 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

perifereia

logo_el

 

logo_ee

 Περιοδεία Μαριλένας Σούκουλη

Με τους καλυτέρους οιωνούς και μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού ξεκίνησαν οι προεκλογικές περιοδείες της υποψήφιας αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Μαριλένας Σούκουλη με τον συνδυασμό "Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία" στο νομό. Η κυρία Σούκουλη, χτες, πρώτη μέρα της περιοδείας της, επισκέφτηκε μαζί με περιφερειακούς συμβούλους τις περιοχές της ανατολικής Κορινθίας και του παραλιακού Σαρωνικού.

 

Η κυρία Σούκουλη έγινε αποδέκτης της αγωνίας των περισσότερων κατοίκων για το πρόβλημα της ανεργίας και της εγκατάλειψης των χωριών. Είναι χαρακτηριστικό, όπως τις είπαν οι κάτοικοι στο Κατακάλι και στο Γαλατάκι, ότι πολλά νέα παιδιά τα τελευταία χρόνια έχουν εγκαταλείψει τα χωριά τους, με προορισμό το εξωτερικό και όχι τα κοντινά αστικά κέντρα, όπως ήταν το σύνηθες τα προηγούμενα χρόνια.

Η Μαριλένα Σούκουλη απάντησε στους κατοίκους ότι αυτό αποτελεί γενικότερο πρόβλημα όλης της ελληνικής κοινωνίας, ως απότοκο της κρίσης. Και η μόνη αντίδραση στην κατεύθυνση αυτή είναι η ανάπτυξη θεματικών δομών, που θα κρατήσουν τα νέα παιδιά στον τόπο τους. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας δομής ανέφερε τον τουρισμό, ο οποίος μπορεί να μετεξελιχτεί στο συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής.

Στην Κυρά Βρύση η κυρία Σούκουλη κατέθεσε την πρόταση για την αναβίωση και ανάδειξη των αρχαίων αγώνων της Ισθμίας.  Μάλιστα, η πρόταση "έδεσε" με την κατάθεση ανάλογης πρότασης, την ίδια μέρα, από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιώργο Δέδε στο πλαίσιο του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Συνεδρίου που εξελίσσεται στο Λουτράκι.
Η συγκεκριμένη πρόταση μπορεί να υλοποιηθεί με την συνεργασία των πανεπιστημίων Πελοποννήσου και Πεσκάρα ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα της περιοχής.
"Φανταστείτε, ένα μεγάλο φεστιβάλ πολιτιστικών εκδηλώσεων με αιχμή τους ισθμιακούς αγώνες όπου θα συμμετέχουν ακαδημαϊκά και άλλα ιδρύματα από διάφορες περιοχές του κόσμου", είπε χαρακτηριστικά η κυρία Σούκουλη.

Στο ίδιο πλαίσιο η κυρία Σούκουλη ανέφερε ως επιτακτική την ανάγκη να συνεχιστεί η χρηματοδότηση αρχαιολογικών ανασκαφών, η οποία ξεκίνησε επί της θητείας του Γιώργου Δέδε ως αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας ξεπερνώντας ήδη τα 370.000 ευρώ.

Για τη Διώρυγα η κυρία Σούκουλη έκανε αναφορά σε ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Πελοποννήσου, που εύλογα μπορεί να χαρακτηριστεί ως η Πύλη του Μοριά. Εκεί, μπορεί να δημιουργηθεί ένα σημαντικό αρχαιολογικό και πολιτιστικό πάρκο, που να ενοποιήσει ουσιαστικά τους αρχαιολογικούς και τουριστικούς προορισμούς της περιοχής. Συμπλήρωσε ακόμη ότι από εκεί (λιμάνι Κεχρεών) ξεκίνησε ο Απόστολος Παύλος την πορεία για την διάδοση του Χριστιανισμού στην Ευρώπη και θύμισε πως "τα βήματα του Αποστόλου Παύλου πρέπει να σταματήσουμε να τα βλέπουμε ως μια ξεχωριστή διαδρομή αλλά να τα μετατρέψουμε σε μία ολόκληρη θεματική ενότητα, που να μπορεί να διασυνδεθεί και με τον θρησκευτικό τουρισμό".

Στις Κεχριές η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης θύμισε πως με ενέργειες του κ. Δέδε καθαρίστηκε το τελευταίο διάστημα δύο φορές το ρέμα και συμπλήρωσε πως έχει και η ίδια επίγνωση της ανάγκης αυτός ο καθαρισμός να συντελείται συχνότερα.
Σε ό,τι αφορά ζητήματα υποδομών σημείωσε πως υπάρχει πλέον ώριμη η μελέτη για ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου, που αφορά τον δρόμο «Κεχριές - παράκαμψη Ξυλοκέριζας - παράκαμψη εξαμιλίων – Κόρινθος».

Τέλος στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης, συνομίλησε με πολλούς πολίτες στα καταστήματα, στους οποίους ανέφερε την ανάγκη περισσότερων θεματικών δράσεων.  

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Μάιος 2014 20:23

Video

Επίκαιρα

 • Βιογραφικό Σημείωμα CV
    Σούκουλη Βιλιάλη Μαρία Ελένη Βιογραφικό σημείωμα     Προσωπικές Πληροφορίες     Όνομα Πατρός Όνομα Μητρός Ημερομηνία γέννησης Τόπος γέννησης Διεύθυνση κατοικίας    εργασίας Τηλέφωνο Τηλ. εργασίας / FAX…
  Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2017 22:50 Διαβάστηκε 23009 φορές
 • Απολογισμός
  Απολογισμός Υιοθετώντας το ρητό που αναφέρει ότι η επανάληψη είναι η μητηρ πάσης μαθήσεως .... θα επαναλάβω  την μεγάλη ανάγκη της ενίσχυσης  ουσιαστικού διαλόγου, συλλογικότητας και συμμετοχικότητας  και όχι  βαρύγδουπων δηλώσεων………
  Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2017 22:46 Διαβάστηκε 202 φορές Διαβάστε περισσότερα...
 • Η δικαίωση δύο χρόνια μετά για τη Μαριλένα Σούκουλη
  Η δικαίωση δύο χρόνια μετά για τη Μαριλένα Σούκουλη Ενώ όλα ξεκίνησαν ονειρικά για τους παρευρισκόμενους δημάρχους στην εισήγηση της Μαριλένας Σούκουλη για τον αγώνα ενάντια στην ΤΕΡΝΑ και για το επαναστατικό πνεύμα που τους χαρακτηρίζει, φτάνοντας μάλιστα να…
  Συντάχθηκε στις Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2016 19:50 Διαβάστηκε 212 φορές
 • Ένα πραγματικό παραμύθι
  Ένα πραγματικό παραμύθι Ένα πραγματικό παραμύθι   Μόλις περάσαμε το κατώφλι του νέου έτους.  Όλοι προσπαθήσαμε να προσφέρουμε στα οικεία μας πρόσωπα μια σταγόνα θαλπωρής . Ιδιαίτερα, δε ,  στα παιδιά μας. Και…
  Συντάχθηκε στις Κυριακή, 10 Ιανουάριος 2016 10:25 Διαβάστηκε 11602 φορές
 • ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΠΑνΕΚ 2014-2020
  ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΠΑνΕΚ 2014-2020   Δεδομένης της μεγάλης ανάγκης ενίσχυσης του ουσιαστικού διαλόγου και όχι των βαρύγδουπων δηλώσεων άνευ ουσίας ώστε να αναπτυχτούν αποτελεσματικές δράσεις και πολιτικές…
  Συντάχθηκε στις Τρίτη, 04 Νοέμβριος 2014 19:19
  Ετικέτες: ΣΜΠΕ ΕΠΑνΕΚ
  Διαβάστηκε 638 φορές

Ευθύνη

 

logo_xp

logo_efthimio

 

OptiWeb Soloutions