Τελευταία νέα

No image found!

Η μέρα μετά …

Η μέρα μετά …

Αλήθε....

Υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

«Οι Πολίτες της Κορινθίας προχωρούν μπροστά, Ενωμένο....

Η Ώρα της Στρατηγικής Επιλογής

Άρθρο στην εφημερίδα «Πολίτης της Κορινθίας»

 ....

Πρόγραμμα

<<  Νοέμβριος 2018  >>
 Δ  Τ  Τ  Π  Π  Σ  Κ 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

perifereia

logo_el

 

logo_ee

 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΠΑνΕΚ 2014-2020

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΠΑνΕΚ 2014-2020

 

Δεδομένης της μεγάλης ανάγκης ενίσχυσης του ουσιαστικού διαλόγου και όχι των βαρύγδουπων δηλώσεων άνευ ουσίας ώστε να αναπτυχτούν αποτελεσματικές δράσεις και πολιτικές για την ευημερία του τόπου και κυρίως των πολιτών της περιοχής μας, θα ήθελα να καταθέσω τις δικές μας σκέψεις , τους δικούς μας προβληματισμούς και την δική μας πρόταση για το θέμα . 


Καταρχάς θεωρώ ότι το περιφερειακό συμβούλιο θα πρέπει να εξειδικεύσει την μελέτη ώστε να την κουμπώσει με τα δικά μας δεδομένα αλλά κυρίως με τις δικές μας ανάγκες. Γιατί εμείς θέλουμε η Περιφέρεια μας από απλή διοικητική ενότητα , να καταστεί ένας Αναπτυξιακός Πυλώνας που θα προάγει το Νέο Παραγωγικό Πρότυπο της Χώρας .


Εμείς πιστεύουμε ότι για να ανακτηθεί η ανταγωνιστικότητα σε εθνικό επίπεδο θα πρέπει πρώτα να επενδύσουμε στις ιδιαίτερες παραγωγικές δυνατότητες μας , Στον πρωτογενή τομέα και στον τριτογενή τομέα με έμφαση τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την αγροτική παραγωγή, χωρίς μάλιστα τον φόβο ετεροβαρούς ανάπτυξης.


Πριν γνωμοδοτήσουμε ,λοιπόν, επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα , Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 – 2020, οφείλουμε να αναζητήσουμε τα δεδομένα που προκύπτουν από το Στρατηγικό μας Σχεδιασμό ο οποίος μάλιστα που θα όφειλε να κατευθύνει κάθε δράση μας . Εκεί καταγράφονται το όραμα, ο σχεδιασμός και οι δράσεις που θα υλοποιούμε πιστά για τα επόμενα χρόνια. 


Ενώ εδώ έχουμε πάλι θεωρητικά σκευάσματα , χωρίς προοπτική , χωρίς στόχευση που υπάρχουν απλά για να υπάρχουν.


Η δική μας πρόταση για το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Ανταγωνιστικότητας και της Επιχειρηματικότητας είναι καθαρή και αφορά την δημιουργία Κοινής Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας -Επιμελητηρίων. Κύρια στόχευση ,βεβαίως, οι Μικρές και οι πολύ Μικρές Επιχειρήσεις . 
Στο κέντρο αυτής της δράσης η λέξη καινοτομία .

 

Οι καινοτόμες δράσεις θα ξαναδώσουν το στίγμα του Σύγχρονου Ελληνικού Πνεύματος .

Η Καινοτομία που γίνεται δράση , υλοποιήσιμη , σε ένα σταθερό και ξεκάθαρο

νομοθετικό , φορολογικό και διατραπεζικό καθεστώς όπου η Ποιοτική Εργασία απέναντι στη Φθηνή Εργασία θα είναι η στρατηγική μας επιδίωξη . 


Παράδειγμα: 30ευρω μισό κιλό πουλιέται λάδι του Νομού μας σε ξένη αγορά. Αυτό σημαίνει υπεραξία για τους όλους και κυρίως τους αγρότες μας που δεν χρειάζεται να ξεπουλούν τα προϊόντα τους σε εξευτελιστικές τιμές . Στοχεύουμε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα . 


Η ποιότητα όμως πρέπει να συνοδεύεται από το σωστό branding .

Δικός μας κυρίαρχος στόχος είναι να οδηγηθούμε σε μια αυτοτροφοδοτούμενη αναπτυξιακή δύναμη , ειδικά της μεσαίας τάξης , χωρίς ομηρίες.


Να προχωρήσουμε σε ένα στοχευόμενο σύστημα ενισχύσεων με βάση τη καινοτομία , την έρευνα και να επενδύσουμε σε ανθρώπινο δυναμικό που είναι και το συγκριτικό μας πλεονέκτημα . 


Εάν αυτά υπήρχαν στις μελέτες θα ήμασταν μαζί σας αλλά δεν στηρίζουμε μελέτες που ο στόχος τους είναι απλά και μόνο να γραφούν να διανεμηθούν και εύκολα να ξεχαστούν.

 

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΣΟΥΚΟΥΛΗ 
Περιφερειακή Σύμβουλος
Ειδική Αγορήτρια Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας
Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου

Video

Επίκαιρα

 • Βιογραφικό Σημείωμα CV
    Σούκουλη Βιλιάλη Μαρία Ελένη Βιογραφικό σημείωμα     Προσωπικές Πληροφορίες     Όνομα Πατρός Όνομα Μητρός Ημερομηνία γέννησης Τόπος γέννησης Διεύθυνση κατοικίας    εργασίας Τηλέφωνο Τηλ. εργασίας / FAX…
  Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2017 22:50 Διαβάστηκε 23036 φορές
 • Απολογισμός
  Απολογισμός Υιοθετώντας το ρητό που αναφέρει ότι η επανάληψη είναι η μητηρ πάσης μαθήσεως .... θα επαναλάβω  την μεγάλη ανάγκη της ενίσχυσης  ουσιαστικού διαλόγου, συλλογικότητας και συμμετοχικότητας  και όχι  βαρύγδουπων δηλώσεων………
  Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2017 22:46 Διαβάστηκε 212 φορές Διαβάστε περισσότερα...
 • Η δικαίωση δύο χρόνια μετά για τη Μαριλένα Σούκουλη
  Η δικαίωση δύο χρόνια μετά για τη Μαριλένα Σούκουλη Ενώ όλα ξεκίνησαν ονειρικά για τους παρευρισκόμενους δημάρχους στην εισήγηση της Μαριλένας Σούκουλη για τον αγώνα ενάντια στην ΤΕΡΝΑ και για το επαναστατικό πνεύμα που τους χαρακτηρίζει, φτάνοντας μάλιστα να…
  Συντάχθηκε στις Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2016 19:50 Διαβάστηκε 218 φορές
 • Ένα πραγματικό παραμύθι
  Ένα πραγματικό παραμύθι Ένα πραγματικό παραμύθι   Μόλις περάσαμε το κατώφλι του νέου έτους.  Όλοι προσπαθήσαμε να προσφέρουμε στα οικεία μας πρόσωπα μια σταγόνα θαλπωρής . Ιδιαίτερα, δε ,  στα παιδιά μας. Και…
  Συντάχθηκε στις Κυριακή, 10 Ιανουάριος 2016 10:25 Διαβάστηκε 11644 φορές
 • ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΠΑνΕΚ 2014-2020
  ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΠΑνΕΚ 2014-2020   Δεδομένης της μεγάλης ανάγκης ενίσχυσης του ουσιαστικού διαλόγου και όχι των βαρύγδουπων δηλώσεων άνευ ουσίας ώστε να αναπτυχτούν αποτελεσματικές δράσεις και πολιτικές…
  Συντάχθηκε στις Τρίτη, 04 Νοέμβριος 2014 19:19
  Ετικέτες: ΣΜΠΕ ΕΠΑνΕΚ
  Διαβάστηκε 649 φορές

Ευθύνη

 

logo_xp

logo_efthimio

 

OptiWeb Soloutions