Τελευταία νέα

No image found!

Η μέρα μετά …

Η μέρα μετά …

Αλήθε....

Υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

«Οι Πολίτες της Κορινθίας προχωρούν μπροστά, Ενωμένο....

Η Ώρα της Στρατηγικής Επιλογής

Άρθρο στην εφημερίδα «Πολίτης της Κορινθίας»

 ....

Πρόγραμμα

<<  Νοέμβριος 2018  >>
 Δ  Τ  Τ  Π  Π  Σ  Κ 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

perifereia

logo_el

 

logo_ee

 Απολογισμός

Υιοθετώντας το ρητό που αναφέρει ότι η επανάληψη είναι η μητηρ πάσης μαθήσεως .... θα επαναλάβω  την μεγάλη ανάγκη της ενίσχυσης  ουσιαστικού διαλόγου, συλλογικότητας και συμμετοχικότητας  και όχι  βαρύγδουπων δηλώσεων……  ώστε να αναπτυχτούν αποτελεσματικές δράσεις και πολιτικές για την ευημερία του τόπου και κυρίως των πολιτών της περιοχής μας .

Δεν θα μείνω στον απολογισμό που αφορά την Κορινθία αφού η εισήγηση σας αφορά τον απολογισμό των υπηρεσιών της ΠΕ  .

Θα μιλήσω πολιτικά αφού δεν βλέπω την Κορινθία μας ως μια απλή διοικητική ενότητα  ….. αλλά … όπως , επίσης, έχω πει πολλές φορές …. Έναν Εν δυνάμει Αναπτυξιακό Πυλώνα που μπορεί να προάγει το Νέο Παραγωγικό Πρότυπο ΟΛΗΣ της Χώρας .

Η ελπίδα μιας χώρας είναι οι πολίτες της …είπε ο Περιφερειάρχης πριν λίγες μέρες  στην εκδήλωση τιμής και μνήμης της Α’  εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων στην Νέα Επίδαυρο. Είχα την χαρά και τιμή να συνοδεύω μαζί με άλλους καλούς φίλους, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας  τον Κυριακό Μητσοτάκη .

Εμείς είμαστε οι φορείς που θα επαναφέρουμε την χαρά στο τόπο μας. ….. Είχα γράψει στην επιστολή στήριξης μου στην υποψηφιότητα του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ Στο συλλογικό μας όνειρο για το Μέλλον θα έχουμε πάντα συμπαραστάτες και αντιτιθέμενούς  , αλλά κανένα παραμύθι (εννοώντας αυτό που πίστεψαν κάποιοι ….  του κ Τσιπρα…) δεν πρέπει να υποκαταστήσει την ατομική και συλλογική μας ευθύνη για την πραγματική τύχη του τόπου μας.

Με βάση αυτήν την ελπίδα και την ευθύνη …και δεδομένου αυτού που η κ. Νικολακου είπε πριν λίγο  ότι η Κορινθία είναι το στοίχημα σας για το 2017….Θέλω  να επιμείνω σε προτάσεις για το επόμενο έτος και παρακαλώ αυτήν την φορά δώστε λίγη προσοχή .

Θα σας τις καταθέσω και γραπτά ..

Πρώτον η καταπολέμηση της πείνας . Ενίσχυση, βοήθεια , στήριξη , επιδοτήσεις … σε φορείς που βοηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση … Τα γεύματα Αγάπης των Ιερών Μητροπόλεων …. Πρέπει να ξανά προκηρυχτεί η δράση των κοινωνικών υποδομών μέσα από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ….. αφού ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτή η κυβέρνηση και η κ Φωτίου κοιτούν μόνο πως θα γιγαντώσουν το ήδη μεγάλο κράτος ώστε να εξασφαλίσουν την αυτοσυντήρηση τους …. και δεν κοιτούν πως θα ενισχύσουν αυτούς που μοχθούν και αγωνίζονται ώστε να μην υπάρχει κανείς πεινασμένος στα χωριά , στις πόλεις , στα σχολεία μας …

Είχα μιλήσει και θα επαναλάβω και την ανάγκη Δημιουργίας  ενός Πρότυπου Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης   για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των συμπολιτών μας, είτε σε θέματα σίτισης, είτε σε θέματα στέγασης, είτε σε θέματα ιατροφαρμακευτικής  και νομικής κάλυψης, υποστηρίζοντας φυσικά το συντονισμό ολοκληρωμένων δράσεων που ήδη επιτελούνται με ιδιαίτερη ευαισθησία  από την Εκκλησία μας και από το Κοινωνικό Ιατρείο, τα Βοήθεια στο Σπίτι και τα Κοινωνικά Παντοπωλεία.

Δεύτερον η Ανάπτυξη..  Συνάδελφοι ,  Για να ανακτηθεί η ανταγωνιστικότητα σε εθνικό επίπεδο θα πρέπει πρώτα να επενδύσουμε στις ιδιαίτερες παραγωγικές δυνατότητες μας .  Στον πρωτογενή τομέα και στον τριτογενή τομέα με έμφαση τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την αγροτική παραγωγή, χωρίς μάλιστα τον φόβο ετεροβαρούς ανάπτυξης.

Εδώ θα μας βοηθήσει ο Στρατηγικός μας σχεδιασμός … που επίσης είχαμε υπερψηφίσει από την προηγούμενη θητεία μας . Αυτός θα κατευθύνει κάθε κίνηση μας .  Εκεί καταγράφονται το όραμα, ο σχεδιασμός και οι δράσεις που θα υλοποιούμε πιστά για τα επόμενα χρόνια. 

Μας περισσεύσανε τα  θεωρητικά σκευάσματα , χωρίς προοπτική , χωρίς στόχευση που υπάρχουν απλά για να υπάρχουν.

Μιλούμε συνέχεια για την πύλη της Πελοποννήσου … τον Ισθμό . Σαφώς η περιοχή του  Ισθμού χρειάζεται ριζική ανάπλαση . Πρέπει να την κάνουμε Σύμβολο Αρχιτεκτονικής Αφύπνισης…. Πως ???? Μετατρέποντας την παραλιακή μας ακτογραμμή στην ομορφότερη θεματική ζώνη τεχνών, πολιτισμού και αναψυχής. Δείτε παρακαλώ πολύ την περίπτωση αναβίωσης  των Ίσθμιων Αγώνων …Τα Ίσθμια ξεκίνησαν ως Αγώνες Αθλητών….. επεκταθήκαν όμως στην μουσική , στην ποίηση, στην ρητορική …. Αξίζει να αναβιώσετε μια γιορτή του Αθλητισμού , του Πολιτισμού,  των Τεχνών … Στην πύλη της Πελοποννήσου .

Δημοπρατήριο Αγροτικών Προϊόντων …. Άλλο ένα έργο που είχαμε υπερψηφίσει …  Πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου που το οραματιζόσασταν ????? Μην χάσουμε το δάσος …κοιτάζοντας το δέντρο …. Η θέση πραγματικά ήταν ιδανική… στην είσοδο του δρόμου προς Πάτρα την πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδος …  αλλά γιατί να μην δούμε και τις άλλες περιοχές της Κορινθίας που μπορούν να δώσουν στίγμα ?????? Τι θα λέγατε να σκεφτείτε θέσεις πλησίον του Φράγματος  του Ασωπού??????? Εδώ έχουμε πει πολλάκις  πως το Φράγμα του Ασωπού θα  μετατραπεί σε Σύμβολο Αναγέννησης του αγροτικού και τουριστικού παραγωγικού μας μοντέλου ….  βασιζόμενο στην Ποιότητα …….για να μπορούμε να μιλάμε για τη δημιουργία οικονομικής υπεραξίας, τόσο των αγροτών μας, όσο και των επιχειρηματιών της ευρύτερης περιοχής .   Ιδανική θέση για ένα δημοπρατήριο Αγροτικών Προϊόντων ….

Τουρισμός … και κλείνω !!!!!!! Η ανάγκη θεματικών ποιοτικών δράσεων !!!!!!! Το τέλος των Αποσπασματικών Δράσεων !!!!! Η δημιουργία ενός Δικτύου !!!!!!Το λέμε και εσείς και  εμείς από το 2011 που αναλάβατε …. Ας το ξεκινήσουμε !!!!  

Σε εμάς , στην Κορινθία …νομίζω ότι είναι αναγκαία η περαιτέρω ανάδειξη του ορεινού μας όγκου …..   ως Σύμβολου φυσικού κάλλους και αρμονίας δίπλα στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας.  Ενημερώστε τους …. Με τις Αναπτυξιακές σας Εταιρείες, Με τους Περιφερειακούς σας Συμβούλους  …. Με τους τουριστικούς πράκτορες που έρχεστε σε επικοινωνία. . Ενημερώστε και εμάς .. Να βοηθήσουμε θέλουμε . Ενδεχομένως να μην είναι μέλη του Οργανισμού Τουρισμού οι μικροξενοδοχοι του ορεινού μας όγκου ….. Και είναι αυτοί που κρατούν Θερμοπύλες Στα ωραιότερα χωριά της Κορινθίας μας ,με μόχθο ,με αγώνα και αγωνία …..  Και στο τέλος του Χρόνου …. Στον επόμενο απολογισμό να πούμε πόσους πήραμε μαζί μας στις τόσες εκθέσεις που πήγαμε …. τι είδαν …. τι πρόσφεραν και βεβαίως ποια τα οφέλη τους και κατά συνέπεια τα δικά μας οφέλη …. Τα οφέλη της Ενότητας μας ……….. Τα οφέλη της Περιφέρειας μας  . 

Επίκαιρα

 • Βιογραφικό Σημείωμα CV
    Σούκουλη Βιλιάλη Μαρία Ελένη Βιογραφικό σημείωμα     Προσωπικές Πληροφορίες     Όνομα Πατρός Όνομα Μητρός Ημερομηνία γέννησης Τόπος γέννησης Διεύθυνση κατοικίας    εργασίας Τηλέφωνο Τηλ. εργασίας / FAX…
  Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2017 22:50 Διαβάστηκε 23036 φορές
 • Απολογισμός
  Απολογισμός Υιοθετώντας το ρητό που αναφέρει ότι η επανάληψη είναι η μητηρ πάσης μαθήσεως .... θα επαναλάβω  την μεγάλη ανάγκη της ενίσχυσης  ουσιαστικού διαλόγου, συλλογικότητας και συμμετοχικότητας  και όχι  βαρύγδουπων δηλώσεων………
  Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2017 22:46 Διαβάστηκε 212 φορές Διαβάστε περισσότερα...
 • Η δικαίωση δύο χρόνια μετά για τη Μαριλένα Σούκουλη
  Η δικαίωση δύο χρόνια μετά για τη Μαριλένα Σούκουλη Ενώ όλα ξεκίνησαν ονειρικά για τους παρευρισκόμενους δημάρχους στην εισήγηση της Μαριλένας Σούκουλη για τον αγώνα ενάντια στην ΤΕΡΝΑ και για το επαναστατικό πνεύμα που τους χαρακτηρίζει, φτάνοντας μάλιστα να…
  Συντάχθηκε στις Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2016 19:50 Διαβάστηκε 218 φορές
 • Ένα πραγματικό παραμύθι
  Ένα πραγματικό παραμύθι Ένα πραγματικό παραμύθι   Μόλις περάσαμε το κατώφλι του νέου έτους.  Όλοι προσπαθήσαμε να προσφέρουμε στα οικεία μας πρόσωπα μια σταγόνα θαλπωρής . Ιδιαίτερα, δε ,  στα παιδιά μας. Και…
  Συντάχθηκε στις Κυριακή, 10 Ιανουάριος 2016 10:25 Διαβάστηκε 11641 φορές
 • ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΠΑνΕΚ 2014-2020
  ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΠΑνΕΚ 2014-2020   Δεδομένης της μεγάλης ανάγκης ενίσχυσης του ουσιαστικού διαλόγου και όχι των βαρύγδουπων δηλώσεων άνευ ουσίας ώστε να αναπτυχτούν αποτελεσματικές δράσεις και πολιτικές…
  Συντάχθηκε στις Τρίτη, 04 Νοέμβριος 2014 19:19
  Ετικέτες: ΣΜΠΕ ΕΠΑνΕΚ
  Διαβάστηκε 647 φορές

Ευθύνη

 

logo_xp

logo_efthimio

 

OptiWeb Soloutions