Τελευταία νέα

No image found!

Η μέρα μετά …

Η μέρα μετά …

Αλήθε....

Υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

«Οι Πολίτες της Κορινθίας προχωρούν μπροστά, Ενωμένο....

Η Ώρα της Στρατηγικής Επιλογής

Άρθρο στην εφημερίδα «Πολίτης της Κορινθίας»

 ....

Πρόγραμμα

<<  Οκτώβριος 2018  >>
 Δ  Τ  Τ  Π  Π  Σ  Κ 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

perifereia

logo_el

 

logo_ee

 Συνέντευξη για την υποψηφιότητα στις Περιφερειακές Εκλογές

Κυρία Σούκουλη γιατί αποφασίσατε να είστε ξανά υποψήφια στις περιφερειακές εκλογές;

Κ. Γουγά,  είμαι υποψήφια διότι απλά πιστεύω ότι μπορώ να φανώ χρήσιμη στους πολίτες της Κορινθίας. Οι αρμοδιότητες που προκύπτουν από τον Καλλικράτη για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ταιριάζουν στο γνωστικό πεδίο που δραστηριοποιούμαι και για αυτό το λόγο η Θέση της Περιφερειακής Συμβούλου αποτελεί για εμένα μια Θέση Εργασίας και Προσφοράς και όχι μια πολιτική Θέση Εξουσίας.

Τα τελευταία 4 χρόνια προσπάθησα να φανώ αντάξια στην αμέριστη εμπιστοσύνη που μου πρόσφεραν οι συμπολίτες μου στις προηγούμενες νομαρχιακές εκλογές, παραμένοντας πιστή στη δέσμευση μου ότι θα αντιμετωπίσω  αποτελεσματικά και με ανιδιοτέλεια τα προβλήματα τους, σεβόμενη πάντα και απαρέγκλιτα την αξιοπρέπεια των ανθρώπων του Τόπου μου. Εάν τα κατάφερα ή όχι θα το αξιολογήσει στις επερχόμενες εκλογές ο αποκλειστικός κριτής κάθε αυτοδιοικητικού προσώπου δηλ οι πολίτες της Κορινθίας. Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση τους.

 

Βρεθήκατε για 1 χρόνο στη θέση της αντινομάρχου. Ποια σημαντικά έργα κρατάτε από εκείνη τη θητεία σας;

Το 2009 ήταν για μένα μια χρονιά γνώσης και εμπειρίας . Όλα τα έργα που ωριμάσαμε ή που ξεκινήσαμε να ωριμάζουμε , μικρού ή μεγάλου προϋπολογισμού είναι σημαντικά αφού ο στόχος των δράσεων μας ήταν να ωφεληθούν οι πολίτες και ο τόπος .

 • Ωριμάσαμε τις μελέτες 4 νέων Σχολείων προς ένταξη  στο ΕΣΠΑ , το Δημοτικό σχολείο Δερβενίου , το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό  στον Άγιο Γεώργιο Κορίνθου, την προσθήκη νέας πτέρυγας στο 1ο Γυμνάσιο και στο 1ο Λύκειο Κορίνθου καθώς  και ένα  Νηπιαγωγείο στο Λουτράκι.
 • Συνεχίσαμε την ωρίμανση του έργου Κατασκευής του Δημοτικού Σχολείου της Αρχαίας Κορίνθου .
 • Ξεκινήσαμε την προετοιμασία φακέλων σε συνεργασία με τον ΟΣΚ  για 3 νέα Σχολεία , το 1ο ΕΠΑΛ Κορίνθου, το ΕΠΑΛ Ζευγολατιού και το 2ο Γενικό Λύκειο Κιάτου ώστε να χρηματοδοτηθούν  μέσω ΣΔΙΤ   .
 • Πετύχαμε την έγκριση και χρηματοδότηση προκατασκευασμένων σχολικών αιθουσών .
 • Ωριμάσαμε μελέτες για την κατασκευή δεξαμενών συλλογής επιφανειακών υδάτων για άρδευση ,όπως στον Άγιο Ιωάννη του Δήμου Σαρωνικού .
 • Κατασκευάσαμε αρδευτικά δίκτυα σε χωριά του Νομού ,όπως  στο Στενό του Δήμου Φενεού , στο Ελληνοχώρι του Δήμου Βέλου-Νεράντζας, στον Άσσο του Δ. Άσσου - Λεχαίου  και άλλου .
 • Κατασκευάσαμε Μικρά φράγματα ανάσχεσης και εμπλουτισμού όπως στο Σουλινάρι και στο Χαλκι του Δ. Βόχας .
 • Ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η προμελέτη κατασκευής λινμοδεξαμενης στο Παναρίτι του Δ. Ξυλοκάστρου   .

Παράλληλα , στα Πλαίσια Ευαισθητοποίησης – Δημοσιότητας πραγματοποιήσαμε τις ακόλουθες ημερίδες

 • Σχέδια βελτίωσης αγροτών -  Νομιμοποιήσεις στάβλων  στους  Δήμους Σολυγείας , Βέλου – Νεράντζας,  Συκιωνίων και Φενεού .
 • Οινοτουρισμός -  Εξαγωγές  στο Δήμο Νεμέας
 • Επιδοτούμενα Προγράμματα στο τομέα της απασχόλησης στους Δήμους Κορινθίων και Συκιωνίων .
 • Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της Υπαίθρου – Αγροτουρισμός στους Δήμους Στυμφαλίας , Ξυλοκάστρου και Σαρωνικού .

Ποιο κλίμα συναντάτε στις επαφές που έχετε με τους πολίτες;

Είναι αλήθεια κ. Γουγά ότι επικρατεί ένα γενικευμένο κλίμα απογοήτευσης και φόβου για το παρόν και το μέλλον της Περιοχής μας αλλά και της Πατρίδας μας γενικότερα. Ιδιαίτερα η ανασφάλεια στο Θέμα της Εργασίας εκτιμώ ότι έχει αρχίσει να παραλύει αλλά και να ταράζει την συνοχή του κοινωνικού ιστού της χώρας.  Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε άμεσα και επιτυχώς. Δεν υπάρχουν περιθώρια για Αδράνεια, η υπομονή των πολιτών έχει εξαντληθεί και μάλιστα δικαίως.

Οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας και να κοιτάξουμε μπροστά. Τα προβλήματα δημιουργούνται από τους ανθρώπους αλλά παράλληλα επιλύονται και από αυτούς. Το ζητούμενο είναι αυτή τη φορά να τεθούν τα σωστά ερωτήματα ώστε να δοθούν  αξιόπιστες απαντήσεις.

Θεωρείτε ότι οι εκλογές αυτές πρέπει να έχουν στο επίκεντρό τους την καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής, ή οι πολίτες να λειτουργήσουν με κριτήρια αμιγώς αυτοδιοικητικά;

Κ. Γουγά τόσο η κυβερνητική πολιτική όσο και η αυτοδιοικητική δράση είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους λόγω του διοικητικού μοντέλου της χώρας μας. Επομένως η αποτελεσματική απάντηση στα τοπικά προβλήματα θα έχει ευεργετική επίδραση στην γενικότερη πορεία της Χώρας. Το κυρίαρχο ζητούμενο των εκλογών για τους πολίτες θα αφορά στην ικανότητα ή όχι των υποψηφίων να επιλύουν τα προβλήματα που απασχολούν το σύνολο της κοινωνία μας. Η Δυνατή Πελοπόννησος  έχει ικανούς ανθρώπους να υπηρετήσουν το Όραμα μας για το Μοριά της Ανάπτυξης και της  Ευημερίας.

 

Video

Επίκαιρα

 • Βιογραφικό Σημείωμα CV
    Σούκουλη Βιλιάλη Μαρία Ελένη Βιογραφικό σημείωμα     Προσωπικές Πληροφορίες     Όνομα Πατρός Όνομα Μητρός Ημερομηνία γέννησης Τόπος γέννησης Διεύθυνση κατοικίας    εργασίας Τηλέφωνο Τηλ. εργασίας / FAX…
  Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2017 22:50 Διαβάστηκε 23009 φορές
 • Απολογισμός
  Απολογισμός Υιοθετώντας το ρητό που αναφέρει ότι η επανάληψη είναι η μητηρ πάσης μαθήσεως .... θα επαναλάβω  την μεγάλη ανάγκη της ενίσχυσης  ουσιαστικού διαλόγου, συλλογικότητας και συμμετοχικότητας  και όχι  βαρύγδουπων δηλώσεων………
  Συντάχθηκε στις Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2017 22:46 Διαβάστηκε 202 φορές Διαβάστε περισσότερα...
 • Η δικαίωση δύο χρόνια μετά για τη Μαριλένα Σούκουλη
  Η δικαίωση δύο χρόνια μετά για τη Μαριλένα Σούκουλη Ενώ όλα ξεκίνησαν ονειρικά για τους παρευρισκόμενους δημάρχους στην εισήγηση της Μαριλένας Σούκουλη για τον αγώνα ενάντια στην ΤΕΡΝΑ και για το επαναστατικό πνεύμα που τους χαρακτηρίζει, φτάνοντας μάλιστα να…
  Συντάχθηκε στις Παρασκευή, 09 Δεκέμβριος 2016 19:50 Διαβάστηκε 212 φορές
 • Ένα πραγματικό παραμύθι
  Ένα πραγματικό παραμύθι Ένα πραγματικό παραμύθι   Μόλις περάσαμε το κατώφλι του νέου έτους.  Όλοι προσπαθήσαμε να προσφέρουμε στα οικεία μας πρόσωπα μια σταγόνα θαλπωρής . Ιδιαίτερα, δε ,  στα παιδιά μας. Και…
  Συντάχθηκε στις Κυριακή, 10 Ιανουάριος 2016 10:25 Διαβάστηκε 11602 φορές
 • ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΠΑνΕΚ 2014-2020
  ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΠΑνΕΚ 2014-2020 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΠΑνΕΚ 2014-2020   Δεδομένης της μεγάλης ανάγκης ενίσχυσης του ουσιαστικού διαλόγου και όχι των βαρύγδουπων δηλώσεων άνευ ουσίας ώστε να αναπτυχτούν αποτελεσματικές δράσεις και πολιτικές…
  Συντάχθηκε στις Τρίτη, 04 Νοέμβριος 2014 19:19
  Ετικέτες: ΣΜΠΕ ΕΠΑνΕΚ
  Διαβάστηκε 638 φορές

Ευθύνη

 

logo_xp

logo_efthimio

 

OptiWeb Soloutions